Contacteer ons
David Wang

Telefoonnummer : +86 13359254960

Hoe te loste de Hoofdthema's op die teisteren de Bouw van EV-Laders?

August 31, 2021

Hoe te loste de Hoofdthema's op die teisteren de Bouw van EV-Laders?

Aangezien de nieuwe energieelektrische voertuigen door more and more kapitaal en consumenten goed worden gekeurd, is de bouwsnelheid van het laden van stapels, als het laden infrastructuur van nieuwe energievoertuigen, een zwak voor de ontwikkeling van nieuwe energievoertuigen geworden. „AC die thuis + snel op bureau/openbaar gebied laden is“ de belangrijkste manier geworden om het vermogen van nieuwe energievoertuigen in binnen- en buitenland bij te vullen laden. wegens de meer en meer strakke stedelijke elektriciteitslading en het aantal openbare parkeerplaatsen, moeten de hoofdthema's die de bouw van het laden van stapels teisteren worden opgelost om de bevordering op grote schaal van nieuwe energievoertuigen te realiseren.

Zo, wat zijn de hoofdthema's die de bouw van het laden van stapels teisteren?

1.Low rendement van Investering

Volgens de marktstatistieken, is de gemiddelde prijs van het laden van stapel 0.5~20,000 RMB/each, en de het laden post is 3 miljoen RMB/seat, zo betekent het dat de kosten om vrij hoog zijn het materiaal te kopen, te installeren in werking te stellen en te handhaven, en die de enige opbrengst die de ladende exploitant kan krijgen is de het laden de dienstprijs door de lokale regering, bijvoorbeeld, in Shenzhen wordt geplaatst, zal het maximum 0,45 RMB/kwh niet overschrijden. De kostenterugwinning is over het algemeen meer dan 5 jaar.

2.Limited elektrische Capaciteit

De stadsgebouwen parkeren woningbouw, in de vroege stadia van bouw planning, rekening hielden niet met met de snelle ontwikkeling van het economische niveau van machtsconsumptie per hoofd van ingezetenen van de snelle stijging, zijn vele oude buurten niet genoeg machtscapaciteit, is de frequente overhalenproblemen met piekelektriciteitsverbruik, het moeilijk om elektrische auto het laden stapel te bouwen dergelijk high-power elektromateriaal. En de machtstransformatie is over het algemeen lange cyclus, coördinatie en de beheersmoeilijkheden, hoge kosten die van investering in de uitrustingsgoederen van de machtsdistributie, in machtsuitbreiding is resulteren moeilijk snel uit te voeren en effectief, kan niet de elektrisch voertuigeigenaars ontmoeten die vereisten laden.

3.Complex coördinatie tussen Stapels en Parkeerplaatsen

Volgens de verordeningen met betrekking tot parkeerplaatsbeheer, worden de meeste parkeerplaatsmiddelen niet momenteel bezeten door individuele eigenaars. En de middelen van juridisch geplande parkeerplaatsen zijn zeer strak. In deze omstandigheid, die zullen sommige parkeerplaatsen in specifieke elektrisch voertuig het laden ruimten aanzienlijke geschillen veroorzaken verdelen. Het huidige non-dedicated model zal leiden tot een groot aantal parkeerplaatsen voor de bouw van het laden stapels wordt bezet door brandstofauto's, resulterend in een ernstig afval van het laden van middelen en meer coördinatieproblemen in daadwerkelijk gebruik.

4.Rising Bedrijfskosten

Momenteel, keurt de heersende stromings laadinrichting IC-kaartbetaling goed, en de betaling en de afwikkelingssystemen worden niet aangesloten aan elkaar. Voor de ladende exploitant, om de goede dienst, meer de dienstpunten en commerciële personeelsbehoefte te verzekeren opstelling voor het openen, aanvulling en het annuleren van de het laden kaart, en verrichting te zijn worden de kosten ernstig verhoogd. Voor elektrisch voertuigeigenaars, moeten zij veelvoudige het laden kaarten houden in veelvoudige plaatsen regelmatig te laden, wat een slechte de dienstervaring is en ernstige problemen brengt.

Voor de bovengenoemde vier grote problemen, EN+-combineert de Technologie uitstekende technische innovatie en rijke projectervaring, begrijpt diep de pijnpunten van klanten en de marktvraag, en creeert een unieke oplossing voor diepe integratie van parkeerterreinen, gebruikend vier-in- „celtelefoon APP + energiegateway + intelligente het laden stapel + intelligent parkeerplaatsslot“ om exploitanten en elektrisch voertuigeigenaars te helpen de moeilijke verrichting en het laden problemen oplossen. Het helpt exploitanten en elektrisch voertuigeigenaars om de problemen op te lossen van het moeilijke verrichting en laden.

1.Increase rendement van Investering

De elektrisch voertuigeigenaars kunnen het laden posten online vinden dichtbij of bij hun bestemmingen door APP, de status van elektrische stapels in realtime, reserves maken en vooraf navigeren, makend het geschikt voor voertuigeigenaars bekijken om stapels te vinden voor het laden terwijl het maximaliseren van de efficiency van het laden van stapels. Bovendien realiseert de originele oplossing van EN+ van diepe die integratie van parkeerterreinen, bij het laden van verrichting wordt gebaseerd, parkeerplaatsbeheer en het parkeren prijsinzameling door de toegang die van intelligente parkerensloten, verrichtingsopbrengst maximaliseren en de cyclus van de investeringskostenterugwinning verminderen.

2.Maximize elektrische Capaciteit

Voor het probleem van moeilijk om stapels te bouwen toe te schrijven aan beperkte machtscapaciteit, EN+-kan de zelf-ontwikkelde de energiegateway van de Technologie de dynamische resterende capaciteit van machtsdistributie en het laden de macht van de stapeloutput in realtime, en gebruiksenergie verzending ontdekken om de realtime die capaciteit aan het laden van stapels toe te wijzen om het maximumgebruik van machtscapaciteit te bereiken blijven. Bovendien EN+-vestigt de Technologie een systematisch samenwerkingsmodel met energy-saving vernieuwingsbedrijven om klanten te helpen het probleem van beperkte machtscapaciteit oplossen en de bouw maken van het laden opstapelt economischer en uitvoerbaar.

3.Coordinated beheer van Stapels en Parkeerplaatsen

De „Slimme het Laden Stapel + Slim Parkerenslot“ heeft de functies van en parkeerplaats die omhoog controleren sluiten, en het slimme parkerenslot sluit automatisch omhoog wanneer de gebruiker een reserve voor de het laden stapel door APP maakt, en de elektrisch voertuigeigenaar kan parkeren en laden nadat APP het op aankomst opent. Het programma steunt het laden ook parkerenprijzen voor brandstofvoertuigen die de de het laden parkeerplaats of elektrische voertuigen bezetten die de parkeerplaats lange tijd na het laden bezetten, realiserend echte betekenis van parkeerplaatsbeheer en het intelligente laden. Het programma vereist niet de het handboekparticipatie van de exploitant en lost het probleem van moeilijke parkeerplaatscoördinatie terwijl op het verhogen van werkende opbrengst.

4.Reduce Bedrijfskosten

Het het laden van het postverrichting en beheer platform door EN+ Technologie wordt bevestigt het waardeconcept openheid en het delen. gebouwd die Het platform steunt de toegang van verschillende fabrikanten en verschillende modellen van het laden van stapelmateriaal, en reserveert open interfaces om gegevenstoegang en functieintegratie met andere beheersystemen te verlenen. De architectuur van de wolkendienst steunt de integratie van verschillende het laden stapelmiddelen en de vorming van een verenigd groot gegevensplatform om interconnectie in de ware betekenis te realiseren. Het platform is uitgerust met diverse functies zoals controle, onderhoud, betaling, rapportering en hiërarchisch beheer, die het laden verrichtingsautomatisering realiseren en het drukken van dagelijkse beheerskosten om exploitanten te laden. Tegelijkertijd, kunnen de open en verenigde grote gegevenstoepassing en de functieintegratie, en diverse betalingswijzen (zoals IC-kaartbetaling, WeChat, Alipay, enz.) gebruikerservaring effectief verbeteren en verrichting en beheerskosten drukken.

De bovengenoemde oplossingen zijn gepatenteerd en wijd gebruikt in vele plaatsen in China, en zijn geweest goed - ontvangen door verrichtingen, bezitsbeheer en elektrisch voertuigeigenaars te laden. Versnel de bouw van het laden van stapels, nieuwe energieelektrische voertuigen om de toekomst beter te ontmoeten.